Mar 30, 2011

Kokosovo olje

Kokosovo olje je že kakšno leto in pol moj zvesti spremljevalec oziroma "number one" izdelek za moje lase.
Ker so moji lasje po naravi valoviti, imajo že zaradi tega bolj suh videz. Dokler nisem odkrila tega olja, sem na lase in na lasne konice pacala vse kar je bilo podobno olju, po drugi strani pa je vsebovalo silikone, kar je še dodatno izsušilo lase. (Poleg suhih las, sem jih še belila, saj sem bila dolgo blondinka.)

O učinkovitosti kokosovega olje sem brala na raznih forumih in se odločila, da mu dam priložnost. Nanesla sem ga kot masko (eno noč pred pranjem po celotni dolžini) in ga dobro vmasirala v lasišče. Ko sem drugi dan oprala lase, so bili že po prvi uporabi olja mehki in sijoči. Res AWESOME! To "terapijo" zdaj izvajam pred vsakim pranjem, ko si lase operem, pa ga dam malenkost še na lasne konice, saj prekrije pomankljivosti in nahrani izsušeni del lasu.

To olje ne samo nahrani, navlaži las, ampak pri redni uporabi tudi vzpodbudi rast, saj z masažo lasišča in zdravim lasom pospešimo ta proces.
 Aja, pa še noro diši <3!

Jaz trenutno uporabljam Vitaquell-ovo kokosovo olje, ki sem ga kupila v DM-u, stane pa okoli 6 eur:


Pri nakupu pa bodite previdne, da je bio, hladno stiskano olje, saj to pomeni, da je bolj hranljivo kot tisto predelano:


Olje je v trdi obliki in se med dlanmi popolnoma stopi. Jaz ga shranjujem kar v kopalnici (v omari):

Kolikor oglašujem to olje zadnje čase, bi že ljudje mislili, da delam na kakšni kokosovo plantaži :), ampak meni je res popravil lase in ga toplo priporočam vsem. Tudi moje prijateljice, katere so ga začele uporabljati, so navdušene.

16 comments:

  1. Hahaha, ravno danes sem se odločala ali bi ali ne bi naredila review o kokosovem olju :)

    Tudi meni je fantastičen, zdaj ga uporabljam že dobre 2 tedna in mi je fuuul všeč, ker lasje končno niso več lomljivi pa še taki sijoči in zdravi zgledajo!

    Imam pa približno isto rutino, pred pranjem si ga nanesem na celotno dolžino las, masiram lasišče, pustim ene 3-4 ure (ali več, odvisno od časa) in umijem glavo.

    ReplyDelete
  2. Hvala za review. Tole je nekaj, kar rabijo moji lasje, tako da ga bom definitivno kupila.

    ReplyDelete
  3. Tudi jaz ga lahko le pohvalim. <3 Diši pa reeees prekrasno. Samo ne vem, kdo ga lahko je kot namaz, ker okusa pa res nima. :D

    ReplyDelete
  4. Tole je pa idealen post zame. Lepo od tebe, da si nam izdala skrivnost, saj imaš zelo lepe lase.
    Tudi jaz sem brala na forumih samo pohvale o kokosovem olju in sem premišljevala, če naj si ga tudi jaz omislim. Pri nakupu me je ovirala predvsem visoka cena, čeprav nisem vedela, da ga imajo v DMu za normalno ceno.

    Na kratko.. pomojem si ga bom kar omislila! :)

    ReplyDelete
  5. tudi jaz sem zeeelo navdušena nad kokosovim oljem, res je opazna sprememba na laskih.. je pa res da ga moram dati 2x na dan na špičke, ker imam tako suhe.. tako da si bom naslednjič nabavila kar tega cenejšega :)

    zadnja 2 meseca odkar si masiram lasišče pa sem dobila tudi ogromno mladih laskov povsod po glavi, hehe :)

    ReplyDelete
  6. .sparkle*- Jaz si ponavadi zjutraj perem lase, tako da mi je idealno imeti olje ponoči gor. Je pa res potrebno dat brisačo na vzglavnik, da ni potem vse mastno. Čeprav moji lasje kar popijejo to olje :) Review pa kar naredi, bom z veseljem prebrala ;)

    Taya- Ni za kaj. Res kupi, ti ne bo žal!

    Ivana- A to si dejansko kdo maže na kruh? Ojoj, za to pa res 1. slišim :)))

    Soffy- Jaz sem ga ponavadi kupovala v "bio" trgovinah, potem pa sem kakšen mesec nazaj, ko mi ga je zmanjkalo, preučila še tega iz DM-a in sem ugotovila, da je dejansko enak in dosti cenejši. Včasih pač žal, plačaš še znamko.

    Tinna- Res je super, ker nahrani suhe špičke in las izgleda takoj bolj zdrav. Drugič pa tudi ti kupi tega iz DM-a, ker je enak kot tisti iz "bio" trgovin...sem tudi jaz mislila nekaj časa, da ni, pa sem preučila in zdaj plačala pol manj zanj ;)

    ReplyDelete
  7. o d best!!! sem ravno iskala kakšno olje za lase.:) kokosovo mast sm do zdj uporabljala sam za kuhanje.:)

    ReplyDelete
  8. Nina- Jaz pa nikoli nisem uporabljala to mast za kuho (jo je pa mami tu pa tam). Za lase je pa super ;)

    ReplyDelete
  9. Sliši se super! To moram sprobat, ker imam sama čisto uničene lase od barvanje in brez leska :/

    ReplyDelete
  10. Katja- Nujno! Tole olje je najboljša naložba v lase ;)

    ReplyDelete
  11. hvala za tole...sem slišala, da ima super učinek na lase in lasišče, ampak iz prve roke pa še nobenih izkušenj. HVALA za tole Ana ;)

    ReplyDelete
  12. Ana super post! sedaj si še mene naudušila nad oljem, me pa zanima ali to masti lase? ker jaz imam konice grozno suhe in poškodovane, lasišče pa mastno.

    ReplyDelete
  13. Meni tudi pomaga, mi zadnje čase veliko ljudi pohvali laske. Edino na lasišče ga ne upam dajat, ker se mi že tako pretirano hitro mastijo.

    ReplyDelete
  14. Super prispevek! :)

    Tudi mene si prepričala in že imam doma ta oljček. Uporabila ga še nisem in upam, da mi bo okej. Malo se bojim, da mi bo mastil lase, ker lasišče imam itak že prehitro mastno; konice pa suhe in izsušene. :P

    Imaš zelo lepe laseke! :)

    ReplyDelete
  15. Ravno včeraj sem si kupila to olje. Danes pa sem si ga že pridno nanesla na moje boge suhe lase. Upam, da bo jim res pomagalo. Diši pa res božansko mmm :)

    ReplyDelete